Tennis

Wie ’s avonds vanaf ’s Gravenpolder Hoedekenskerke komt binnenrijden, ziet al vanuit de verte de lichtmasten van de twee tennisbanen branden. Bijna iedere avond is dit het geval. HKW’21 beschikt over een bruisende tennisafdeling binnen de sportvereniging. Gedurende de gehele week maken zij gebruik van de banen op Sportpark De Kouter. In 1978 werd er door de Gemeente Borsele voorzien in de aanleg van de eerste baan. In de jaren daarna is hier een tweede baan aan toegevoegd. De ondergrond van de banen is door de jaren heen regelmatig veranderd. Nu liggen er twee keurige kunstgrasbanen die veel worden bespeeld.

Senioren

Elk jaar is er een groep senioren die zich inschrijven voor de voor- en najaarscompetitie. Tijdens het voorjaar word er op zaterdag gespeeld van eind mei tot begin juli. In het najaar op de vrijdagavond van september tot oktober.

De competities worden gespeeld in een mix. Dit houd in, dubbelspel met dames en heren in de leeftijd vanaf 17 jaar. De wedstrijden in de competitie worden onder de leden verdeeld. 

Jeugd

Onze vereniging beschikt over een leuke groep jonge tennisleden. Het doel is om de kinderen iets bij te leren met een opgezette training door een sportplanner.  Voor de jonge kinderen is het doel om de balvaardigheid te verbeteren, dit gaat uiteraard gepaard met veel speelplezier. De jongste leden krijgen wekelijks een leuke les door twee enthousiaste trainers. 

Trainingen:

Woensdagavond 19:00 tot 20:00 te Hoedekenskerke

Prestatief en recreatief
Leden van de afdeling tennis hebben de mogelijkheid om zowel recreatief als prestatief te spelen. Meerdere keren per jaar worden er vanuit Tennis School Roose tennislessen aangeboden door een professionele tennisleraar. Deze lessen zijn zowel voor senioren als voor junioren. Daarnaast worden er wekelijks door leden van de club balvaardigheidslessen voor de jeugdleden gegeven
Competitie
Jaarlijks wordt er door een samengesteld seniorenteam deelgenomen aan de mix-dubbel competitie. Daarnaast wordt er, naar behoefte, ingeschreven voor diverse toernooien. Ook wordt er jaarlijks binnen diverse categorieën gestreden om de clubtitels.
Geschiedenis
De afdeling Tennis van de Sport Vereniging Hoedekenskerke is opgericht in januari 1978. De Gemeente Borsele wilde elk dorp een eigen tennisbaan geven en vroeg aan SVH of zij er ook een wilde. Er was wel de voorwaarde aan verbonden dat er 80 leden zouden zijn. Er is toen veel gedaan om de leden te krijgen en dat is gelukt.
Previous
Next

Voor meer informatie:

Mocht je meer informatie willen hebben, gebruik de bovenstaande mogelijkheid of neem contact op met Roon de Munck.